Harci marci

2010.07.19. 21:16

 

Márnát szeretnék fogni. Ez még a múlt héten fogalmazódott meg bennem, majd Darthot is megfertőztem. Kis utána járás után kinéztük a helyet, és pénteken egy szál száraz csabai kolbásszal, némi trappistával, meg egy deci csontival kiültünk a Duna partjára. Súlyosat tévedtünk. A botjaink túl érzékenyek voltak ehhez a bevetéshez. A nehézlovassági feeder és a pikker nem volt ellenfél az áramlásnak. Még szerencse, hogy kéznél volt az izompontyozó karó, és bár márnát nem, de egy nagyobb dévért sikerült megfogni. Közben lestük a szakit, aki mellénk telepedett, és miután kiparancsolt a vízből két marcihalat, teljesen átértékeltük a módszereinket. Ide mindenből a duplája kell, mint amire mi gondoltunk. Bot, damil, ólom. Darth nem is merte kimondani, hogy egy dekás nehezékeket hajigálunk. Szó, ami szó: az ólmot eddig én is grammban számoltam. Éjfél felé pakoltunk és mentünk. Nem voltunk letörve, mert tudtuk, hogy ez a meccs még nincs lejátszva.

 

Vasárnap kora estére terveztük a következő horgászatot, de valahogy nem akaródzott, bár nekem még inkább volt késztetésem, mint Darthnak. Délután fél öt felé megjelent Feeder nagyúr a kapuban és látszott, hogy puskapor van a fenekében. Fél hatkor már csobbantak is a szerelékek és megelégedve figyeltük a módosított szerszámok teljesítményét. Aztán beköszönt a horgászszerencse, és Feeder partra segített egy mártikeszeget, és egy karikakeszeget.

 

 
 

Nekem is van kapásom, de rendre leakadok. Sebaj, a lelkesedés nem törik meg, majd legközelebb horogra kerítem én is a márnát.

Végül pedig mindenféleképp megemlítem, hogy mikor pénteken kint voltunk a parton, az meglehetősen szemetes volt, nem beszélve a vízben úszó „hordalékról”. Valami csoda történhetett vasárnapra, mert a szemetet valaki összehalmozta egy kupacba (gondolom, lelkes környezetvédők, vagy horgászok), így nekünk ezt nem kellett megtennünk. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greenfishing.blog.hu/api/trackback/id/tr942162115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2010.07.24. 09:04:52

Sziasztok!

Nagyon durva ez a márna, nekem még sosem sikerült akasztanom.
Ma este meglesz az esély rá. Életemben másodszor megyek békés halazni a Dunára Komárom környékén. Remélem a múltkor gébek helyett most valami más is jön... :o) A fővárosnál fogtátok a halakat?
Üdv.

Tom
pecazas.blog.hu

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2010.07.25. 08:53:34

Hali!

Hát, nem sikerült márnát fognom tegnap. Viszont kijött egy 93 centis harcsa, meg sikerült elcsípni egy méret alatti dunai süllőgyereket... :o)
Üdv.

Tom
pecazas.bolg.hu

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2010.08.29. 22:58:22

Gyerekek! Mi történt? Már jó ideje nem jött új bejegyzés...
Üdv.

Tom
pecazas.blog.hu
süti beállítások módosítása