Királyrét

2010.07.18. 15:05

 Mikor elhangzik a tó neve, mindig nagy lélegzetet veszünk. Régen, szüleimnek köszönhetően csúszkáltam a jegén, de akkor még fogalmam sem volt arról milyen élet van a mélyben. Darth is ismeri a helyet, de ő már horgászként. Apjával már többször is ültek a partján, és legendás élményekben volt részük. A papa az egyik évben annyi kecsegét fogott, hogy a végén már körbe állták, és jó magyar szokás szerint szemtől-szemben irigykedtek rá. Tavaly horgásztam először a tavon, és nem kis meglepetést okozott a sportos pontyaival, illetve itt fogtam életem első compóját. Maga a tó elképesztő helyen fekszik, nem beszélve a régmúlt romantikájáról, ami még mára sem kopott meg, az erdei kisvasútról.

A horgászat szempontjából legértékesebb vonása a tónak az, hogy csak őshonos halakat telepítettek, ezért törpeharcsával bizton nem találkozhatunk. Számomra az a hátrány is előnnyé kovácsolódik, hogy nincsen a tó környékén térerő, csak kicsit távolabb, mert így fennhangon telefonáló majom sincs a parton. Akik az életüket féltik mobil hiányában, mert szeretik azt a lehetőséget maguknak tudni, hogy bármikor hívhatnak mentőt, rendőrt, tűzoltót, elárulom, hogy a halőrházban van telefon, de az a tógazdáé, és valószínűleg  csak indokolt esetben bocsájtja a köz javára.

Idén is nagy izgalommal készültünk a horgászatra, de azt, hogy érdemes volt e meséljék el a képek:

A bejegyzés trackback címe:

https://greenfishing.blog.hu/api/trackback/id/tr822158846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2010.07.19. 17:46:24

Szép fogás. Mekkorák voltak a halak?
Üdv.

Tom
pecazas.blog.hu

greenfishing 2010.07.19. 18:49:19

Kb 3-as, 4-es pontyok, és 1-2-esek voltak a compók. Ajánlom szeretettel ezt a tavat, mert a szépségét nem lehet pontosan leírni.
üdv:
Sz. Frodó

Bogyo_bacsi · http://pecazas.blog.hu 2010.07.24. 09:02:14

Szia!

Szívesen mennék, de annyi horgászat van betervezve októberig, hogy még a hétvégék sem biztos, hogy elegek lesznek rá... :o)

Tom

pecazas.blog.hu

Kapásjelző 2010.10.12. 20:31:56

Gratulálok a fogáshoz!
Szegény halacskák sérültek..., még a haldoktor is.
A rezgőspicces kép nagyon jó lett.
A patak a befolyó?
süti beállítások módosítása